Femke ter Brake

Over mij

Femke ter Brake


Femke ter Brake (1974, Amsterdam) is in 2014 voor het eerst in aanraking gekomen met klei. Ze is begonnen op de Gooische academie, waar zij haar passie ontwikkeld heeft. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een ervaren keramist die handvormen, draaien en glazuren beheerst. Zij heeft haar eigen atelier aan huis. Zij heeft ook bij het Amsterdams Kleibedrijf gewerkt.


Femke laat zich inspireren door de natuur, kleuren en vormen. Ze maakt zowel gedraaide vormen als objecten gemaakt met platen van klei. Van gebruikersgoed tot beeldende kunst, inclusief het ontwikkelen van het glazuur, alles is van begin tot eind door haar bedacht en ontworpen. Alle stukken zijn uniek, handgemaakt, en hebben haar eigen signatuur wat te omschrijven is als vrolijk, zonnig en af en toe met humor. Ook voert zij werk uit in opdracht waarin zij samen met de opdrachtgever zorgt voor een product waarin de wensen van de opdrachtgever tot uiting komen.


De liefde en vakmanschap zie je terug in het werk van Femke.Je mag zien dat haar keramiek handgemaakt is, een vingerafdruk maakt het juist uniek, het is immers geen fabriekswerk.

Kijk gerust rond ! Er zit vast iets voor je bij!!

Vrije tijd
Vrije tijd